fbpx Skip to content
Onze partner bij asbestvervuiling: asbest-expert.be
Onze partner voor zonnepanelen & groene energie: vhn-solar.be

Jouw badkamer waterdicht
met VHN Renovaties

Tegels, kitten en lijmen zijn essentiële waterwerende elementen , maar alleen zijn ze geen garantie voor een volledig waterdichte badkamer. In de praktijk blijkt dat vocht met name langs afvoeren, doorvoeren en wand/vloeraansluitingen kan doordringen in vloeren en wanden. Daarom gaan wij verder met aanvullende maatregelen, zoals waterdichting onder betegeling, om de ondergrond volledig waterdicht te maken.

Vraag gratis offerte aan
Waterdichting Onder Betegeling
Wat is waterdichting onder betegeling?

Waterdichting onder betegeling is het proces waarbij een waterdichte laag wordt aangebracht onder de tegels om te voorkomen dat water doordringt in de onderliggende structuren. Dit wordt vaak gedaan in badkamers, keukens en andere gebieden waar water gemakkelijk in contact komt met vloeren en muren. Het doel is om schade door waterinfiltratie te voorkomen, zoals schimmelvorming, rot en structurele problemen. We doen dit om een beschermende barrière te creëren tegen vocht alsook om duurzaamheid en levensduur van de vloer of wand te waarborgen.

Vraag een gratis vochtdiagnose aan!

Vraag nu een gratis vochtdiagnose aan en bescherm uw woning tegen vochtproblemen. Ons deskundige team staat klaar om de oorzaken te identificeren en effectieve oplossingen te bieden. Voorkom schade aan uw huis en ontvang vandaag nog professioneel advies.

Vraag gratis vochtdiagnose aan
Waterdichting Badkamers

Wat zijn de voordelen?

1. Voorkomen van waterschade

Waterdichting voorkomt dat water doordringt in de onderliggende materialen zoals hout, gipsplaat of beton, wat waterschade, rot en schimmelvorming kan veroorzaken.

2. Verlengde levensduur

Door waterdichting te gebruiken, wordt de levensduur van de tegelvloer of wand verlengd doordat de onderliggende structuren beschermd worden tegen de schadelijke effecten van vocht.

3. Onderhoudsgemak

Waterdichte oppervlakken zijn gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden, omdat schimmel- en vochtproblemen worden verminderd of voorkomen.

4. Gezondheidsvoordelen

Het voorkomt de groei van schimmels en bacteriën, waardoor de luchtkwaliteit in de betegelde ruimte wordt verbeterd en gezondheidsproblemen als gevolg van schimmelallergieën worden verminderd.

5. Bescherming van de constructie

Waterdichting beschermt niet alleen de tegeloppervlakken, maar ook de dragende structuren van het gebouw, waardoor structurele integriteit behouden blijft.

6. Bescherming van ondervloer en isolatie

Waterdichting beschermt niet alleen de tegels zelf, maar ook de onderliggende ondervloer en isolatiematerialen. Dit voorkomt schade aan deze essentiële bouwcomponenten.